Geschiedenis

GeneratiesJopie Konijn en Ignatius Konijn, oprichters van A & A Tours Reisadvisering, openden in Tiel het eerste reisbureau op 10 december 1965. De eerste persoon die het reisbureau binnenkwam, vroeg “Wat is een reisbureau eigenlijk?”. In die jaren was reizen buiten Nederland voor de meeste mensen al een verre reis. Tegenwoordig is geen bestemming te ver, geen wens te groot, geen droom onmogelijk. In de toekomst zullen we zeker ‘weg van de aarde’ kunnen reizen!

In 1971 werden de reiswinkels in Culemborg en Geldermalsen geopend. Onze klanten in de omgeving konden daardoor dichter bij hun huis bij hun vertrouwde reisbureau terecht. Vervolgens kregen alle reiswinkels de naam A & A Tours: een herkenbare eenheid. Door onze naam A & A Tours stonden wij altijd bovenaan in het telefoonboek en werden wij makkelijk gevonden.  We hadden er goed over nagedacht. Toen een collega van een ander reisbureau ons op kwam zoeken, hoorden wij dat aan mensen in Tiel naar reisbureau A & A Tours had gevraagd en als antwoord kreeg: “Oh, u bedoelt hèt reisbureau, dat van Konijn?” Ja, dat bedoelde onze collega. Geen duidelijker voorbeeld kunnen wij geven: ondernemers waren toen èn zijn nu belangrijk. Samen met een professioneel team zijn zij immers het gezicht van het bedrijf.

In 1974 begon de tweede generatie bij het familiebedrijf te werken. Toen er rond 1979 over de Waal een tolbrug werd gebouwd, openden wij onze vestiging in Druten, zo bleven wij ook dichtbij voor onze klanten van ‘beneden de rivier’. Hierdoor had A & A Tours totaal van vier reiswinkels in ‘de Betuwe’ en ‘het Land van Maas en Waal’. We groeiden door en openden onze eigen luchtvaartafdeling; sindsdien kunnen wij zelf vliegtickets voor onze klanten berekenen en uitschrijven. In die tijd werd een vliegticket met de hand uitgeschreven, de prijs per ticket op de telmachine berekend. Nu krijgen klanten geen vliegtickets meer mee, alleen nog een e-ticket en in de naaste toekomst kan een klant volstaan met het tonen van zijn reservering op zijn smartphone of volstaan met het tonen van zijn paspoort.

A & A Tours ging automatiseren, de handgeschreven boekingsformulieren verdwenen. De tweede generatie binnen het bedrijf werd versterkt: vanaf 1991 werken beide dochters van de oprichters in het bedrijf. Datzelfde jaar werden wij lid van de Coöperatieve Vereniging Toerkoop Reisburo’s u.a. en zijn wij de naam Toerkoop Reisburo A & A Tours gaan voeren. Steeds duidelijker blijkt dat onze klant met name kiest voor de individuele lokale bekendheid van onze reiswinkels.

In de afgelopen decennia zijn zeker in de reisbranche gigantische ontwikkelingen en trends ingezet, de branche blijft in beweging: zij is in haar mogelijkheden nog steeds niet aan haar grenzen. Dat is uitdagend en het houdt A & A Tours Reisadvisering scherp. Internet  is onze nieuwe informatiebron geworden en tevens onze nieuwe concurrent. We gingen hiermee de uitdaging aan en presenteerden ook onze eerste website.

In 2011 is de derde generatie toegetreden tot het bedrijf. Wij zijn blijven meebewegen met de markt en volop actief; al meer dan 50 jaar. Een goede aanleiding om ons reisbedrijf een nieuw gezicht te geven wat goed aansluit bij de huidige tijd. Maar vooral een moment van om nogmaals te bevestigen: wij blijven onze kennis en liefde voor reizen met u delen en voor u uw (vakantie)reizen verzorgen.

Reageren is niet mogelijk